Ministerstvo zemědělství zavádí dynamický nákupní systém na prostředky ICT pro celý resort

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství spouští systém pro nákup informačních a komunikačních technologií (ICT) pro Ministerstvo zemědělství a jeho resortní organizace. Ve Věstníku veřejných zakázek tak vznikne „tržiště“ pro zjednodušený nákup nadlimitních veřejných zakázek, které budou v rámci resortu sloučeny. Půjde například o dodávky serverů, paměťových médií, výpočetní techniky včetně skenerů, tiskáren, grafických tabletů a počítačů.

„Ministerstvo jako centrální zadavatel zřídilo dynamický nákupní systém na prostředky ICT na období dvou let s předpokládanou hodnotou 250 milionů korun bez DPH. První kolo nákupu počítačů bylo vyhlášeno na konci srpna 2015. Od zavedení tohoto způsobu si slibujeme zefektivnění nakupování Ministerstva zemědělství a jeho resortních organizací jak ve smyslu snížení ceny, tak dosažení potřebné kvality,“ řekl první náměstek ministra Jiří Jirsa.

Díky zavedení dalších centrálních dynamických nákupních systémů předpokládá MZe v budoucnu zjednodušení a zrychlení pořizování obecně dostupného zboží, služeb a případně stavebních prací.

Odkaz na dynamický nákupní systém MZe:https://zakazky.eagri.cz/dns_display_25.html

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info