Souhrn událostí uplynulého dne – 7. 9. 2015

Zemědělci, radujte se. Ministerstvo spustí pojištění proti suchu i dešti

Dlouhotrvající sucha nebo deště mohou mít pro zemědělce fatální následky. Jde ale o rizika, která se těžko pojišťují komerčně. Už roky se proto mluví o vzniku speciálního fondu, který by při takové situaci ztráty pokryl. Zemědělci mají nyní naději, že u příští úrody už tomu tak bude.

Zemědělská univerzita otevře nový pavilon, stál 160 milionů

Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) dnes otevře nový pavilon školy, objekt má celkovou plochu přes 5000 metrů čtverečních. Stavba trvala deset měsíců a stála 163 milionů korun. Sto milionů korun poskytlo ministerstvo školství, sdělil ČTK mluvčí univerzity Josef Beránek.

Komora: Ruské sankce způsobily přímo mlékařům miliardovou ztrátu

Ruské embargo způsobilo tuzemským výrobcům a exportérům mléka přímou finanční ztrátu ve výši miliardy korun. Agrární komora (AK) spolu s Potravinářskou komorou (PK) proto požaduje od Evropské unie i českého ministerstva zemědělství větší finanční podporu, ale i podporu exportu mléčných produktů do zemí mimo Evropskou unii.

Zemědělci v Bruselu žádají krizový program pro trh s mlékem

Několik tisícovek zemědělců z různých evropských zemí dnes dokázalo paralyzovat okolí evropských institucí v Bruselu. Před odpolední mimořádnou schůzkou ministrů zemědělství osmadvacítky žádají farmáři spuštění krizového programu, který by omezil množství mléka na evropském trhu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info