Na vinobraní do Znojma a Mikulova vyjedou posílené spoje

Návštěvníci Pálavského vinobraní a Znojemského historického vinobraní mohou využít v pátek a v sobotu posílených a zvláštních spojů. Pojedou i speciální vlaky. Akce se totiž konají ve stejném termínu a dohromady se na ně sjíždí každoročně přes 100.000 lidí. Lidé se dostanou z obou měst domů či do místa ubytování i o půlnoci, informoval v tiskové zprávě mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík.

Z Brna do Znojma pojede v pátek od 12:25 do 18:25 autobus linky 108 každou půl hodinu, jeden vždy zastávkový a jeden přímý. Doprava ze Znojma bude zajištěná v čase okolo 23:30 prakticky do všech obcí na Znojemsku. "Do Brna pojede mimořádný spoj ve 23:43 a kolem 23:00 pojedou také vlaky do Moravských Budějovic, Retzu a Hrušovan nad Jevišovkou," uvedl Havlík.

V sobotu budou operativně posílené autobusy z Brna už od 09:25, pojedou také dva speciální spěšné vlaky v 08:06 a v 09:30, které povezou i návštěvníky mikulovského vinobraní. Do 19:13 se budou posilovat spoje ze Znojma do Brna a speciálně vyjedou také autobusy ve 21:13 a 23:13. "Stejně jako v pátek zajistíme kolem 23:00 rozvoz do téměř všech obcí Znojemska a pojedou i vlaky do všech směrů. Ve 23:03 pojede také speciální vlak přes Mikulov do Brna, přímý vlak také pojede v 17:58," popsal Havlík.

Do Mikulova lze v pátek cestovat z Brna přímým vlakem v 16:30 a po poledni začne dopravce operativně posilovat autobusovou linku 105 z Brna. Zpět pojede po půlnoci speciální vlak přes Břeclav a v Brně na něj budou navazovat noční spoje od hlavního nádraží. A autobus ve 22:21 nepojede jen do Pohořelic, ale až do Brna.

V sobotu kromě vlaků, které dojedou až do Znojma, budou od rána posílené linky z Brna a taky z Hustopečí, které navazují na vlaky v Šakvicích. Spoje zpět pojedou stejně jako v pátek.

Organizátoři cestu veřejnou dopravou doporučují kvůli tomu, že lidé, kteří přijíždějí později, nemají kde zaparkovat. "Každoročně je nápor návštěvníků velký, takže nezbývá, než na něj reagovat," poznamenal Havlík. Vinobraní pokračují i v neděli, hlavní program je však naplánovaný na pátek a sobotu, proto už organizátor krajské dopravy s jiným posíleném nepočítá.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info