Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 9. 2015

Do třímiliardového tendru Lesů ČR podalo nabídky 39 firem

Do tendru Lesů České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva v letech 2016 až 2020 podalo nabídky 39 subjektů. Předpokládaná hodnota lesnických prací, o které se soutěží, je asi tři miliardy korun. Vítězné firmy by na jednotlivých územních jednotkách měly začít pracovat od ledna 2016, řekla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Každá druhá sběrna kovů porušila zákon, zjistila ČIŽP při akci Blue 24

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) ve spolupráci s Policií ČR provedli letos 11. března bezpečnostní akci Blue 24 zaměřenou na kontrolu sběren kovů. V rámci ní zkontrolovali 201 provozoven po celé republice. Ve 103 případech zjistili porušení předpisů v oblasti odpadového hospodářství a zahájili správní řízení.

Na jižní Moravě začala hlavní část sklizně vinné révy

Na jižní Moravě začala hlavní část sklizně vinné révy. Vinaři si nakonec pochvalují, že po dlouhých vedrech ještě před sklizní zapršelo. Vláha přišla na poslední chvíli a zachránila úrodu, řekl ČTK výkonný ředitel Svazu vinařů Martin Půček.

Státní fond životního prostředí žádá na letošek 974,5 mil. navíc

Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) žádá na letošek navýšení výdajového limitu o dalších 974,5 milionu korun. Celkem by tak měl mít k dispozici asi 4,23 miliardy korun. Další finanční prostředky jsou potřeba kvůli dočerpávání peněz z evropských fondů za období 2007-2013 i nárůstu vyplácené podpory žadatelům v programu Nová zelená úsporám 2013.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info