Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 9. 2015

V Plzeňském kraji začala hlavní sklizeň jablek,brigádníků je dost

V Plzeňském kraji dnes začala hlavní sklizeň jablek. Na rozdíl od minulých let mají sadaři přetlak brigádníků. Za šest týdnů si někteří dokážou vydělat desetitisíce korun, řekl ČTK Richard Schwarz, spolumajitel 43 hektarů sadů z Vranova na Rokycansku. Sady očekávají letos sklizeň přes 800 tun jablek, zhruba stejně jako loni.

Poslanci jednají o biopalivech. Pokud zákony neprojdou parlamentem, hrozí České republice obří pokuta

Novely, které dnes začala ve druhém čtení projednávat sněmovna, upravují způsob využívání biopaliv a snižují jejich daňové zvýhodnění. Tyto změny ukládá České republice rozhodnutí Evropské komise, kterým byla prodloužena podpora biopaliv do roku 2020.

Stále nové zákony a předpisy. Co s tím?

Snaha vymýšlet stále nové zákony zřejmě svědčí o nedůvěře, že by člověk mohl sám od sebe a dobrovolně dělat něco dobře a správně. Argumenty pro nedůvěru by se samozřejmě našly. Ale nejsou to spíš výjimky, které by měly být postihovány na základě dosavadních předpisů?

Nová odpadová data MŽP za rok 2014: Zlepšení materiálového využití a méně odpadů na skládkách

V roce 2014 Česká republika vyprodukovala 32 mil. tun všech odpadů. Z toho 1,56 mil. tun činil nebezpečný odpad a 30,46 mil. tun ostatní odpady. Na jednoho obyvatele ČR vychází produkce 3043 kg/rok všech odpadů. Z celkové produkce 32 mil. tun všech odpadů bylo znovu využito 83 %, z toho 79,5 % materiálově a 3,5 % energeticky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info