Tchibo propustí v Hamburku přes dva tisíce lidí. Firma plánuje ušetřit až 100 milionů eur

* Společnost Tchibo plánuje ve své centrále v Hamburku propustit dva tisíce lidí.

* Tchibo se uniklé zprávě brání a tvrdí, že jde jen o plánované přemístění pracovních míst a změny ve struktuře firmy.

* Propouštěním a úsporným programem chce firma ušetřit až 100 milionů eur.

  • Propouštění se týká více než dvou tisíc pracovníků centrály Tchiba v Hamburku. Podnik plánuje zrušit až 350 pracovních míst. Snížením počtu administrativních zaměstnanců a úsporným programem může firma ušetřit až 100 milionů eur.

    Špatnou zprávu se ve čtvrtek dozvěděli zaměstnanci v sídle Tchibo skrze firemní oběžník, ve kterém firma představila svůj úsporný plán na dva roky díky kterému chce zvýšit svoji efektivitu a zamezit klesajícím tržbám.

    Tchibo se uniklé zprávě brání a mluvčí tvrdí, že šlo jen o oznámení o plánovaném přemístění pracovních míst a změny ve struktuře firmy. Informovaly o tom místní německé noviny Lebensmittelzeitung.

  • Firma chce do roku 2017 postupně zredukovat svoji správu a snížit své náklady v rámci programu "Fit pro růst". Prodejci kávy a zboží, pro kterého pracuje v Německu více než 8 500 lidí, klesly totiž v minulém roce tržby o 2,7 procent na 3,4 miliardy eur.
  • České pobočce Tchibo vloni klesl výnos na 68 milionů korun ze sta, ale ta narozdíl od centrály nehodlá propouštět. V České republice má nyní Tchibo 38 obchodů a dalších 147 stánků v obchodních řetězcích jako Globus, Albert a Kaufland.

    Dále chce otevírat dvě až čtyři nové pobočky ročně podle atraktivity lokalit. Zatím dosavadní expanzi firma směřuje do obchodních center.

  • Anna Fuksová

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info