Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 9. 2015

Chcete stejné potraviny jako Němci? Kontrolujte, co jíte, vzkazuje ministr Jurečka

V létě rozvířilo debaty zjištění, že potraviny prodávané ve východní Evropě mají jiné složení než výrobky prodávané na zbytku kontinentu v totožném obalu. Co na to ministr zemědělství Marian Jurečka? Pomáhá si i příměrem k nákupu auta.

Zemědělský svaz: Tržby z hlavních komodit letos klesnou o 13 mld

Tržby u hlavních zemědělských komodit letos meziročně spadnou přibližně o 15 procent, odhaduje Zemědělský svaz ČR. Letos tak budou činit přibližně 79 miliard korun. Snížení oproti loňskému rekordnímu roku je dané hlavně poklesem výkupních cen, řekl dnes ČTK předseda svazu Martin Pýcha.

Pokud se pojistný fond před katastrofami vyčerpá, doplní jej stát

Fond těžko pojistitelných rizik, který by měl od příštího roku finančně chránit zemědělce, kteří by kvůli suchu či povodním přišli o úrodu, bude v případě vyčerpání dotovat stát. ČTK to dnes sdělil mluvčí Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu Vladimír Suchý.

Farmáři z Plzeňska dostávají méně peněz od německých mlékáren

Farmáři z Plzeňského kraje dostávají už také v bavorských mlékárnách za mléko výrazně méně peněz než před rokem. V polovině roku se německé a české ceny srovnaly a v červenci platili po třech letech čeští zpracovatelé více. Dodávky do Německa ale Češi nechtějí omezit, zjistila ČTK.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info