Souhrn událostí uplynulého dne – 23. 9. 2015

Ministerstvo zemědělství je z hlediska transparentnosti a otevřenosti výběrových řízení dobrým zadavatelem

Ministerstvo zemědělství se při hodnocení zadavatelů veřejných zakázek státní správy za roky 2012 - 2014 umístilo na 6. pozici v rámci ostatních ministerstev. Státní pozemkový úřad získal 2. místo v celkovém hodnocení a spolu se Státní veterinární správou, která byla na celkovém 17. místě, patří tyto instituce mezi 25 procent nejlépe hodnocených zadavatelů, kteří získávají certifikát „Dobrý zadavatel“.

Zemědělci dostanou zálohy na přímé platby. Zemědělský resort pro ně kvůli mléčné krizi přizpůsobil harmonogram vyplácení dotací

Kvůli mléčné krizi, nízkým výkupním cenám mléka a ztrátám způsobených suchem dostanou letos zemědělci mimořádně část hlavních podpor v upraveném harmonogramu. Cílem je, aby měli k dispozici peníze ze společné zemědělské politiky co nejdříve a mohli je dále využít například k uhrazení svých závazků.

Inspekce zadržela zásilku chilli papriček s pesticidy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celním úřadem Praha Ruzyně nevpustila na trh zásilku nevyhovující potraviny „Chilli papričky“ (Red Chilly, balení 1023 g) o celkové hmotnosti 385 kg. Laboratorní analýza prokázala přítomnost nadlimitního množství pesticidů chlorfenapyr a profenofos, které mají nepříznivý vliv na zdraví spotřebitele.

Ministerstvo podpoří v příštím roce výstavbu rybníků

Ministerstvo zemědělství hodlá od příštího roku spustit dotační program na udržení vody v krajině. Bude poskytovat podporu na výstavbu, obnovu nebo odbahnění rybníků. Konkrétní výše podpory zatím není stanovena, sdělil dnes ČTK mluvčí ministerstva Hynek Jordán.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info