Návrhy na nové stejnokroje Lesů ČR dalo sedm zájemců

Do soutěže na návrh nových lesnických stejnokrojů zaměstnanců státního podniku Lesy České republiky (LČR) podalo návrhy sedm subjektů. Soutěž bude hodnocena anonymně, jediným hodnotícím kritériem bude komplexní kvalita provedení nové uniformy. Dnes to řekla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová. Podnik, kterému patří polovina lesů v zemi a má přes 3000 zaměstnanců, chce obměnit stejnokroje lesníků po dvaceti letech.

Zájemci měli do dneška, kdy končila lhůta, předložit návrhy lesnického stejnokroje v dámském i pánském provedení. V porotě, která by se měla sejít začátkem října, zasednou také experti českého textilního a oděvního průmyslu, uvedla mluvčí.

Hodnotící komise může vybrat až tři nejlepší návrhy, jejichž autoři získají 50.000 korun jako odměnu za invenci. Následně nechají vybraní uchazeči na náklady podniku pánský i dámský model uniformy ušít. „Komise zasedne znovu a vybere nejlepší z nich. S vítězným návrhářem podnik uzavře smlouvu na poskytnutí výhradní a neomezené licence na vzor stejnokroje v hodnotě 250.000 korun bez DPH," uvedla mluvčí.

Vlastního dodavatele nových stejnokrojů bude podnik hledat v další veřejné zakázce. Lesy ČR měly v roce 2014 podle údajů z výroční zprávy 3335 zaměstnanců. Podle mluvčí Jouklové má nárok na stejnokroj zhruba 2400 zaměstnanců a podle hrubých odhadů by jeden stejnokroj mohl stát 13.000 korun. Náklady na pořízení nových uniforem lesníků by tak mohly být okolo 30 milionů korun.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info