Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 9. 2015

Společná konference Provozně ekonomické fakulty a Asociace rakouských agrárních ekonomů (ÖGA) - AGRARIAN PERSPECTIVES XXIV.

Konference Agrární perspektivy (AGRARIAN PERSPECTIVES) má na půdě Provozně ekonomické fakulty již dlouholetou tradici. Letošní 24. ročník byl výjimečný zejména díky spojení s výroční 25. konferencí Asociace rakouských agrárních ekonomů (ÖGA). Toto spojení přineslo nejen řadu zajímavých odborných témat, ale také zahraničních účastníků z partnerských univerzit, podnikatelské a nepodnikatelské sféry.

Středočeský kraj chce více kontrolovat provozy, kde hrozí exploze

Středočeský kraj chce po událostech ve vlašimské zbrojovce Sellier&Bellot a dobrovickém lihovaru více kontrolovat provozy, kde hrozí exploze. ČTK to při dnešní návštěvě benešovské nemocnice řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Pondělní výbuch ve Vlašimi si vyžádal tři lidské životy, úterní exploze v Dobrovici zranila 14 lidí. Obě neštěstí se vyšetřují.

Divočáků na odstřel je stále víc, spočítali statistici. Myslivců v Česku ubývá

Rostoucí počet divočáků mimo jiné souvisí s narůstající plochou porostů řepky a kukuřice, kde se zvířata schovávají, ale teoreticky i výstavba bioplynových stanic, které kukuřici zpracovávají. Naopak se dlouhodobě snižuje počet odstřelených zajíců, kachen a bažantů. Ubývá také myslivců, spočítal Český statistický úřad.

Pražská burza přijala Kofolu k obchodování na svém primárním trhu

Burza cenných papírů Praha (BCPP) dnes rozhodla o přijetí akciové společnosti Kofola ČeskoSlovensko k obchodování na svém primárním trhu. Souvisí to s dříve ohlášeným přesunem sídla společnosti z Polska do České republiky. Emise bude uvedena na trh po schválení Českou národní bankou. Nejedná se ale o veřejnou nabídku akcií.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info