Valtické vinobraní proběhne už tento víkend

Jako každý rok proběhne ve Valticích o prvním říjnovém víkendu tradiční „Valtické vinobraní. Na jeho pořádání se spolu s městem a Střední vinařskou školou podílí i pobočka NZM Praha - Muzeum vinařství, zahradnictví a životního prostředí ve Valticích. Zřizovatelem NZM Praha je Ministerstvo zemědělství ČR.

Na milovníky vína čekají nejen litry burčáku a dobrá zábava, ale i speciální program valtické pobočky NZM. Návštěvníci mají možnost využít komentovaných prohlídek a lákadlem pro jejich chuťové pohárky bude jistě i ochutnávka hroznů. „K degustaci budou nabízeny červené i bílé hrozny především tradičních odrůd, pěstovaných v okolí“, uvedl ředitel valtické pobočky Národního zemědělského muzea Praha Vilém Křeček.

Kromě vinařského jarmarku na náměstí, na němž se představí především místní vinaři se svým burčákem, se budou moci návštěvníci účastnit také krojovaného průvodu městem a sledovat tradiční vinařské zvyky, jako např. zarážení hory. Muzeum je možné po dobu konání akce navštívit denně od 9 do 17 hodin.

Vstupné na akci 100,- Kč, děti do 10 let mají vstupné zdarma.

Kontakt :

  • Ing. Vilém Křeček, ředitel NZM Valtice, Muzeum vinařství, zahradnictví a životního prostředí, Náměstí Svobody 8, 691 42 Valtice, tel. 591 352 144, e-mail vilem.krecek@nzm.cz, www.nzm.cz

  • Mgr. Kamila Svobodová Ph.D., kurátorka sbírek  NZM Valtice, Muzeum vinařství, zahradnictví a životního prostředí, Náměstí Svobody 8, 691 42 Valtice, tel. 591 352 037, e-mail kamila.svobodova@nzm.cz, www.nzm.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info