Souhrn událostí uplynulého dne – 29. 9. 2015

Zelináři kvůli suchu přijdou o 800 milionů, odhaduje unie

Zelinářská unie Čech a Moravy zvýšila odhad propadu tržeb kvůli letošnímu suchu. Proti běžnému roku tržby klesnou o 800 milionů korun, řekl dnes předseda unie Jaroslav Zeman. Největší škody jsou podle něj u cibule, květáku a zelí, částečně u papriky a rajčat. Postižená je i kořenová zelenina, jako mrkev či celer.

AB InBev prý hodlá koupit rivala SABMiller za 70 miliard liber

Světová pivovarnická jednička Anheuser-Busch InBev hodlá nabídnout za převzetí svého největšího nadnárodního konkurenta SABMiller 70 miliard liber (2,6 bilionu Kč). Informoval o tom dnes list The Sunday Times s odvoláním na zdroje obeznámené s jednáním mezi podniky. Dodal, že AB InBev by mohl nabídku předložit v příštích dnech.

NKÚ: V účtování peněz ze zahraničí jsou rizikem neschválené dotace

V účtování peněz ze zahraničí jsou rizikem neschválené dotace, které místo Evropské unie nakonec proplatí stát. Nepromítají se totiž do závěrečných účtů rozpočtových kapitol. Po kontrole loňských účetních závěrek, finančních výkazů a závěrečných účtů ministerstev školství a zemědělství to uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ).

Severní Irsko se přidává k dalším zemím, které zakazují GMO

Evropská unie rozhodla, že jejich 28 členských států může samo rozhodnout, zda povolí či nepovolí pěstování geneticky upravených plodin na svém území. Severní Irsko se tento týden rozhodlo, že na svém území pěstování GM plodin zakáže. Chce si tak uchovat svůj image „čisté a zelené“ země a předejít kontaminaci plodin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info