Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce 2015 převezmou slavnostně ocenění dne 9. 10. 2015 na výstavišti v Lysé nad Labem

Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 91 produktů od 31 výrobců. O logo výrobci soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měla kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.

Výrobky hodnotila sedmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.K  udělení značky Středočeská Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:

  1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - Hovězí maso v pepři - Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
  2. Masné výrobky trvanlivé - Davelský poličan - Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
  3. Sýry včetně tvarohu - Provázky - Martin Homola
  4. Mléčné výrobky ostatní - Komise nedoporučila
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin - Štrúdl slaný - Eva Brabcová
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - Špaldový řez s jogurtem - PANE spol. s r. o.
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - Kounický ležák - Kounický pivovar, s. r. o.
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Český chřest – královská pochoutka Romana Šafránková
  9. Ostatní - Květový med z Ořecha - Ing. Vladimír Glaser

Zástupci vítězných producentů převezmou diplomy a plakety z rukou náměstka ministra zemědělství Ing. Pavla Sekáče a hejtmana Středočeského kraje Ing. Miloše Petery v pátek 9. 10. 2015 v rámci doprovodného programu výstavy Zemědělec 2015 na Výstavišti v Lysé nad Labem. Slavnostní ocenění začíná v 1. patře hlavní haly v 10 hodin. Tohoto programu se mohou zúčastnit všichni návštěvníci výstavy.  

Během celé výstavy od 8. 10. do 11. 10. 2015 bude v hlavní hale u stánku Středočeská Regionální potravina možno oceněné produkty nejen ochutnat, ale i zakoupit.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.Projekt ve Středočeském kraji organizuje již 6. rokem Regionální agrární komora Středočeského kraje.

zdroj:Státní zemědělský intervenční fond »

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info