Souhrn událostí uplynulého dne – 6. 10. 2015

Cukrovary vyrobily v minulé sezoně nejvíc cukru od vstupu do EU

Cukrovary v Česku vyrobily od loňského března do konce letošního února 591.440 tun cukru, meziročně o zhruba 79.000 tun více. Jde o druhý největší objem od roku 1989 a největší od vstupu ČR do Evropské unie. Uvedlo to ministerstvo zemědělství v aktuální situační a výhledové zprávě o cukru a cukrové řepě.

Zemědělci mají mít nárok na podporu obnovitelných zdrojů obecně

Zemědělské podniky ve formě akciových společností, jejichž vedlejší činností je výroba elektřiny z vysokoúčinné kombinované výroby elektřiny a tepla, by měly mít i podle vlády nárok na podporu bez podmínky zaknihovaných akcií. Kabinet proto ve Sněmovně podpoří novelu zákona o podporovaných zdrojích energie poslanců opoziční KSČM.

Ministerstvo zemědělství řeší osud nemovitostí bez vlastníka

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním (ČÚZK) úspěšně řeší problematiku nemovitostí, s nimiž hospodařily v současnosti již neexistující resortní organizace. Ministerstvo zemědělství tak usiluje o vyjasnění a narovnání majetkových poměrů státu.

Pančovaný med. Používají se barviva nebo cukr

 „Mezi vším hmyzem zaslouží včely právem první místo a největší obdiv, neboť jsou stvořeny pouze pro lidi," napsal před dvěma tisíci lety římský básník Plinius, který se rozplýval nad pilností včel a nad jejich produkty.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info