Souhrn událostí uplynulého dne – 7. 10. 2015

Ministr zemědělství Jurečka: Správa lesů musí být efektivní a odpovědná

Jako Lesní taxační kancelář vznikl před 80 lety nynější Ústav pro hospodářskou úpravu lesů (ÚHÚL). Náplň i název ústavu se během let měnily. Jeho posláním však vždy bylo v souladu s rozhodnutími zřizovatele, tedy Ministerstvem zemědělství, sloužit rozvoji lesního hospodářství, zejména v oblasti hospodářské úpravy lesů a poskytování informací o lesních ekosystémech v naší republice.

Zákaz některých pesticidů včelstva neochránil, uvedl ÚKZÚZ

Hromadných otrav včel i přes zákaz používání pesticidů ze skupiny neonikotinoidů v posledních letech neubylo. Naopak jich přibylo, řekla ČTK mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Lenka Malantová. Loni veterináři šetřili skoro 800 případů, o rok dříve 450. Letošní údaje ještě nejsou známé.

Průzkum: Nejznámější značka kvality je Klasa

Nejznámější značka kvality na českých potravinách je Klasa. Podle zářijového průzkumu agentury STEM/Mark si ji spontánně vybavilo 82 procent lidí, kteří alespoň zběžně značky kvality znají. Přibližně polovina populace o nich pouze slyšela nebo si je nevybavila.

Ministerstvo zemědělství chystá nové podpory pro chovatele dojného skotu

Ministerstvo zemědělství připravuje nové nástroje, kterými podpoří zemědělce postižené celoevropskou krizí v mléčném sektoru a nízkými výkupními cenami mléka. Mimo jiné chystá vyplacení mimořádné podpory producentům mléka a chovatelům prasnic v celkové výši 620 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info