Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 10. 2015

Stát má 86.000 ha neblokované půdy, potřeboval by trojnásobek

Státní pozemkový úřad (SPÚ) v současné době hospodaří s 86.000 hektary zemědělské půdy, která není zatížena žádnými blokacemi. Pokud by ale stát měl v plném rozsahu vyhovět požadavkům všech ministerstev, potřeboval by zhruba 290.000 hektarů. V České televizi to dnes řekla ústřední ředitelka SPÚ Svatava Maradová.

MZe:Myslivecká novela by měla jít na vládu do konce roku

Ministerstvo zemědělství chce do konce roku předložit vládě novelu mysliveckého zákona. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) chce, aby se zemědělci více zapojili do plánů lovu. O zákoně budou ve čtvrtek debatovat s ministerstvem poslanci z podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství.

Vláda bude jednat o tom, jak se ČR přizpůsobí změnám klimatu

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) předloží v pondělí vládě dokument, v němž navrhuje řešení, jak by se Česká republika měla přizpůsobit změnám klimatu a zmírnit jejich dopady. K nim patří extrémní výkyvy počasí jako přívalové deště nebo dlouhodobé sucho.

Lesy jsou významným hydrologickým prvkem krajiny

Koloběh vody v lesních ekosystémech je důležitým a v současné době velmi aktuálním tématem lesnického výzkumu. Shromažďování a vyhodnocování dat je zaměřeno na udržení nepřetržité časové řady výsledků. Ta má nezastupitelný význam z hlediska stanovení trendů vývoje srážkoodtokových vztahů, vlivu lesa na vodní režim krajiny a koloběhu prvků v lesních ekosystémech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info