Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 10. 2015

Český chléb je levný. Roste zájem o vícezrné speciály

Pekárny v Česku vyrobí denně milion bochníků chleba. Velká konkurence drží cenu kvalitního chleba na stejné úrovni už osm let. Zájem je stále více o vícezrnné i různé fit varianty. Znatelná je ale také větší poptávka o chleby řemeslně upečené z klasického žitného kvasu.

Organizace pro výživu a zemědělství bojuje s hladem již 70 let

Výběr údajů souvisejících s Organizací OSN pro výživu a zemědělství (FAO), od jejíhož založení uplyne v pátek 16. října 70 let: - Cílem FAO je zajištění dostatku potravin a pitné vody pro obyvatelstvo rozvojových zemí. Organizace se zaměřuje na technickou, technologickou, finanční a vzdělávací pomoc.

Na trh letos směřuje nejvíce Svatomartinských vín v historii

Na trh půjde letos nejvíce Svatomartinských vín v historii. Vinaři dodají až 2,6 milionu lahví, v posledních letech jich bylo kolem dvou milionů. Vyplývá to z informací, které dnes ČTK poskytl Vinařský fond. První lahve mladých vín se otevřou tradičně 11. listopadu.

Výbor: Ministerstvo by mělo vytvořit zákon o prodeji půdy

Zemědělský výbor dnes doporučil ministerstvu zemědělství, aby vytvořilo zákon o prodeji půdy. Agrární komora ČR totiž chce, aby zemědělci měli předkupní právo na pozemky, na kterých hospodaří. Má jít o jeden z nástrojů, který by zemědělce motivoval k větší péči o půdu a také o nástroj v boji proti suchu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info