Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 10. 2015

Česko se musí podle Cílka naučit s vodou zcela nově hospodařit

Česko vstupuje do nového klimatického období, v němž bude čím dál větší roli hrát minimální spotřeba energie, úspory ve vodohospodářství a nové způsoby hospodaření s vodou ve městech a krajině. Země, které to nezvládnou, se budou propadat do chaosu, řekl dnes geolog a klimatolog Václav Cílek z Geologického ústavu Akademie věd ČR na konferenci Zelené bydlení.

Nabídka mléčných a masných výrobků s označením KLASA se rozrůstá

Mezi producenty, jejichž výrobky nesou označení KLASA, se nově zařadily společnosti LAKTOS, TANY a řeznictví pana Milana Žabčíka. Prvními oceněnými produkty těchto výrobců jsou kvalitní tavené sýry, řezy, kuličky a vynikající klobásy.

Včelaři letos na podporu chovů dostanou skoro 65 milionů korun

Včelaři letos dostali na podporu chovů více než 64,5 milionu korun, v příštím roce by měli dostat přibližně stejnou částku. Informoval o tom dnes Státní zemědělský intervenční fond (SZIF). Polovina peněz jde z českého rozpočtu, druhá polovina z fondů Evropské unie.

Chovatelé prodávají vepřové pod cenou, bojí se zavírání chovů

Chovatelé prasat se bojí zavírání chovů. Prodejní cena vepřového je nižší než náklady a obchodní řetězce preferují levné dotované maso z ciziny. Na dnešní tiskové konferenci to řekl prezident Agrární komory ČR Miroslav Toman. Nákladová cena na kilogram masa je podle chovatelů kolem 40 korun, prodává se za 38 korun za kilogram.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info