Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 10. 2015

Vinaři už mají sklizeny více než dvě třetiny úrody

Vinaři už mají sklizeny více než dvě třetiny úrody. Pochvalují si kvalitu hroznů i hektarové výnosy. Z dosavadní sklizně je jasné, že letošní rok bude nadprůměrný. Výnos dosáhne patrně 6,5 tuny z hektaru, což je 1,5 tuny nad dlouhodobým průměrem. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl Svaz vinařů.

Evropu zaplavilo mléko. Přebytek už poznáte i na ceně v obchodech, náklady přitom rostou

Ruské embargo na dovoz z EU a zrušení kvót na produkci v jednotlivých zemích. To jsou dva hlavní důvody, proč je v celé EU nadbytek mléka a jeho cena výrazně klesla. Tuzemským chovatelům přitom náklady rostou - po suchém létě je nedostatek krmiva, takže je podstatně dražší a navíc méně kvalitní.

MŽP posílá do Ústeckého kraje miliardy korun z EU fondů i národních zdrojů

Ústecký kraj patří hned po Moravskoslezském kraji mezi lokality s nejproblematičtější kvalitou ovzduší v ČR. Na překračovaných denních imisních limitech pro prachové částice PM10 a ročních imisních limitech pro benzo(a)pyren se podepisuje koncentrace průmyslu, lomů a těžební činnosti.

Z Hradeckého rybníka v Tovačově vylovili o víkendu na 60 tun ryb

Zhruba 60 tun ryb, zejména kaprů, vylovili o víkendu rybáři z Hradeckého rybníka v Tovačově na Přerovsku. Atraktivní akce každoročně láká lidi ze širokého okolí. Výlov si za oba dny nenechalo ujít kolem 10.000 návštěvníků, řekl ČTK vedoucí sádek Rybářství Tovačov Zdeněk Zahradníček.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info