Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 10. 2015

Jak bezpečné potraviny jíme?

Téma bezpečných potravin bylo hlavním předmětem akademické diskuze, která se konala v rámci 5. ročníku Life Sciences Film Festivalu. Ten je každoročně pořádán Českou zemědělskou univerzitou ve spolupráci se společností Harvest Films. Letošní ročník probíhal druhý říjnový týden a během něj mohli diváci zhlédnout 143 filmů z 27 zemí světa.

Zeleniny je málo a prudce zdražuje. Sucha vystřelí vzhůru i ceny masa

Extrémní počasí letošního léta bude mít vliv na ceny potravin. Po letošním suchu zdražuje zelí, okurky i mrkev. Očekává se, že neúroda krmné kukuřice zvýší také cenu masa, mléka nebo vajec. Dopady letního sucha se začínají přesouvat od zemědělců směrem k zákazníkům. Po čerstvé zelenině jde nahoru cena balených potravin.

Do roka připraví ministerstva plán revitalizace Krušných hor

Ministři zemědělství a životního prostředí dostali za úkol předložit vládě do 1. listopadu 2016 program revitalizace Krušných hor. Novinářům to na pondělním výjezdním zasedání vlády v Ústí nad Labem řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Strategický dokument, který se týká zalesňování hor v Ústeckém a Karlovarském kraji, už odborníci připravují.

Ahold prodal podle nařízení ÚOHS pět prodejen konkurenci

Společnost Ahold, která provozuje obchody Albert, již v Česku prodala všech pět svých prodejen, jak jí loni po koupi konkurenčního Intersparu nařídil antimonopolní úřad. V České lípě byla otevřena nová prodejna Billy, v Třebíči obchod převzal Kaufland. V Táboře jsou novými majiteli prodejen Jednota a obchodní družstvo Tábor a v Litoměřicích Penny Market.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info