Souhrn událostí uplynulého dne – 22. 10. 2015

Rybáři mohou začít žádat o dotace, nyní o 283 milionů korun

Chovatelé ryb mohou ode dneška žádat o dotaci z Operačního programu Rybářství. Nyní je pro ně připraveno přes 283 milionů korun. Příjem žádostí skončí 3. listopadu. Přes 70 milionů korun jde z národního rozpočtu, zbytek z Evropské unie.

Orlická přehrada se znovu začíná plnit, sucho ale nekončí

Vodohospodáři po měsících přestali vypouštět Orlickou přehradu a nádrž se znovu začíná naplňovat. "Děje se tak ale pouze díky vodě vypouštěné v tomto období z rybníků, stále totiž nelze hovořit o konci sucha," řekl ČTK generální ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala.

Houby rostou, ale jen někde. Kolem Prahy nenajdete nic

Houbařská sezóna je díky příznivému počasí v plném proudu, houby se však dají nalézt pouze někde. Podle České mykologické společnosti hlásí houbaři větší nálezy především z Vysočiny a Novohradských hor, naopak v okolí hlavního města prý houby téměř nerostou.

Státní veterinární správa se připravuje i na nepředvídatelné události

Úkolem Státní veterinární správy (SVS) je zejména provádět dozor nad zdravím a životní pohodou zvířat, sledovat nákazovou situaci a kontrolovat zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu. SVS je však také jednou ze složek Integrovaného záchranného systému (IZS) a jako taková se připravuje na různé mimořádné události.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info