Souhrn událostí uplynulých dní – 30. 10. – 1. 11. 2015

Coca-Cola uzavře závod na Slovensku,o práci přijde přes 100 lidí

Výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola uzavře po více než 20 letech provozu svůj výrobní závod na Slovensku, důvodem je snaha snížit náklady. O práci přijde více než sto lidí, informovala slovenská média s odvoláním na vyjádření společnosti Coca-Cola HBC Slovenská republika.

Konec dětské šunky: Ministerstvo zakáže další označení potravin

Z obalů potravin by mělo od léta příštího roku definitivně zmizet označení „dia“. Výrazně snížit by se měl i výskyt potravin „vhodných pro děti“. Ministerstvo zemědělství totiž novelou vyhlášky o označování potravin hodlá rozšířit seznam označení, která výrobci potravin nemají na svých výrobcích používat, pokud k tomu není přesně vymezený důvod.

Kvůli letnímu suchu jsou letos kapři z Pohořelic o trošku menší

Letošní kapři jsou sice kvůli letnímu suchu ve srovnání s uplynulými lety trochu menší, společnost Rybnikářství Pohořelice z Brněnska je ale dodá tuzemským zákazníkům na vánoční stoly ve stejné kvalitě a za stejnou cenu jako v minulosti. ČTK to dnes řekl její ředitel Jiří Osička.

Produkce masa ve 3. čtvrtletí v Česku klesla, nákup mléka stoupl

Produkce masa v Česku ve třetím čtvrtletí meziročně klesla o dvě procenta. Nákup mléka naopak stoupl o 2,8 procenta. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad. Ceny zemědělských výrobců se oproti loňsku zvýšily pouze u jatečného skotu. Ceny mléka se meziročně propady o více než 20 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info