První projekty v OPŽP 2014 – 2020 přijaty: největší zájem je o zeleň ve městě

Plánování a zajišťování péče o národní kategorie zvláště chráněných území a území soustavy Natura 2000, péče o cenná stanoviště a vzácné druhy, likvidace invazních druhů rostlin a živočichů, budování rybích přechodů, vytváření prvků ÚSES, revitalizace vodních toků a niv, vytváření a obnova tůní, mokřadů a malých vodních nádrží, aktivity na zlepšování stavu lesů a zejména výsadba a péče o dřeviny v krajině a revitalizace sídelní zeleně.

Do výzev nového programového období OPŽP bylo podáno celkem 201 žádostí s rozmanitým zaměřením [1].

„Největší zájem byl tentokrát jednoznačně o zeleň ve městě – žádosti tvořily téměř polovinu celkového počtu přijatých projektů [2]. V těsném závěsu byly v počtu 88 přijatých projektů žádosti zaměřené na posílení přirozených funkcí krajiny – například na revitalizaci vodních toků a niv, zprůchodnění migračních bariér pro živočichy či zlepšování struktury lesů [3]. Ve hře je celkem 389 milionů korun,“ vypočítává Anna Limrová z AOPK ČR, ředitelka samostatného odboru OPŽP.

Další výzvy do prioritní osy 4 OPŽP 2014 – 2020 jsou plánovány koncem března roku 2016. Příjem žádostí bude probíhat v dubnu a květnu. Výzvy budou vyhlašovány opět pro všechny specifické cíle PO 4. Již nyní je tedy vhodná doba pro začátek příprav nových projektů.

Plánované záměry doporučujeme konzultovat na regionálních pracovištích AOPK ČR. Kontakty jsou zveřejněny na stránkách http://www.dotace.nature.cz/opzp-kontakty.html. Pro své dotazy mohou žadatelé též využít emailovou schránku dotazy-PO4@nature.cz.

Poznámky:

[1] AOPK ČR je pro prioritní osu 4 zprostředkujícím subjektem.

[2] 15. výzva (specifický cíl 4.4)

[3] 12. výzva (specifický cíl 4.3.)

Kontakt pro média:

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info