Souhrn událostí uplynulých dní – 13. – 15.11. 2015

Toman: Nadnárodní obchodní řetězce znevýhodňují české potravináře

Nadnárodní obchodní řetězce v ČR znevýhodňují české potravináře. K jejich zboží si účtují vyšší obchodní přirážku, dražší zboží je pak hůře prodejné. Na dnešní tiskové konferenci to řekl prezident Potravinářské komory Miroslav Toman.

Sněmovna schválila návrh na další podporu biopaliv

Sněmovna schválila novelu zákona o spotřebních daních, která především přináší program další daňové podpory biopaliv. Zákon u některých vysokoprocentních biopaliv zavádí spotřební daň a zachovává jejich podporu. Místopředseda opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek ale tvrdí, že zákon podpoří skupinu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO) a vynese mu zhruba pět miliard korun.

Státní fond životního prostředí půjčí obcím půl miliardy na kofinancování vodohospodářských projektů

Půjčku od Státního fondu životního prostředí mohou nově získat úspěšní žadatelé o dotaci z Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 na kofinancování nákladných vodohospodářských projektů. Ministerstvo životního prostředí prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR dnes vyhlašuje výzvu na posílení zdrojů žadatelů na realizaci projektů.

Schodek agrárního obchodu se za tři čtvrtletí snížil o pětinu

Schodek agrárního zahraničního obchodu se za letošní tři čtvrtletí snížil meziročně o pětinu na 10,8 miliardy korun. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytl Zemědělský svaz ČR. Podle jeho předsedy Martina Pýchy má na zlepšení bilance zásluhu především růst vývozu obilí, tabáku a tabákových výrobků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info