Anketa na téma: Zkušenosti podnikatelů s kontrolami v jejich podnicích

V návaznosti na spolupráci s Asociací podnikatelů a manažerů ČR, se kterou ASZ ČR sdílí podobné názory na rostoucí byrokracii v podnikání a neustálé snahy o zavádění dalších „šmírovacích“ opatření na živnostníky, zveřejňujeme anketu, která byla sestavena za účelem průzkumu zkušeností podnikatelů a manažerů s kontrolami v jejich podnicích.

Impulzem pro její vytvoření byl návrh novely zákona o živnostenském podnikání předložený TOP 09. Tento návrh si klade za cíl snížit administrativní zátěž malých podniků, která je na ně kladena v důsledku vysokého počtu kontrol ze strany státu, a soustředit kontrolní pravomoci ve vztahu k mikropodnikům (tj. podnikům s méně než 10 zaměstnanci) do rukou jediného orgánu - krajských živnostenských úřadů.

Asociaci podnikatelů a manažerů ČR, stejně jako ASZ ČR, vítá jakékoli snahy státu snížit administrativní zátěž podnikání, a proto se rozhodla podpořit úsilí poslankyně Heleny Langšádlové, autorky návrhu. Za tímto účelem jsou sbírány informace prostřednictvím krátkého dotazníku, který je dostupný na tomto odkaze:

https://www.surveymonkey.com/r/BNTTPSL 

Hlavní kancelář ASZ ČR

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info