Souhrn událostí uplynulých dní – 16. – 17.11. 2015

Klimatolog: V boji proti suchu jsme zaspali, hasíme jen důsledky

Opatření proti suchu se kvůli jeho dlouhodobé a plíživé podobě musejí vytvářet jiným způsobem než krizové scénáře u povodní. Přestože ministerstvo životního prostředí spolu s dalšími resorty letos připravilo strategii, jak se přizpůsobit změně klimatu, řeší problém pět minut po dvanácté.

Na tuzemském trhu se objevil med s obsahem chloramfenikolu a nitrofuranů

Státní veterinární správa (SVS) informuje, že se na tuzemském trhu objevil med, který obsahuje chloramfenikol a nitrofurany. Dle informací od distributorů byla většina medu již prodána konečným spotřebitelům. Zakoupený med bude možné vrátit v místě prodeje.

Stanovisko ÚKZÚZ ke kácení smrků pichlavých poškozených mšicí smrkovou

Před rozhodováním o kácení je třeba vždy u každého stromu odborně posoudit, zda je takový zásah nutný. Až na výjimky však nejsou objektivní důvody k tomu, aby se již během podzimu 2015 a zimy 2015/2016 plošně kácely smrky pichlavé, které byly na jaře 2015 poškozeny mšicí smrkovou a následně i suchem.

Ceny v zemědělství se zvýšily poprvé po více než dvou letech

Ceny průmyslových výrobců v Česku v říjnu meziročně zpomalily pokles na 3,9 procenta. Naopak ceny v zemědělství a stavebnictví se zvýšily. U zemědělských výrobců byly ceny dokonce vyšší poprvé po 26 měsících. O vývoji informoval Český statistický úřad (ČSÚ).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info