41. ročník MFF EKOFILM nabídne více než světové filmy

Letošní ročník MFF EKOFILM bude vedle bohaté a pestré filmové přehlídky doplněn také řadou výstav: Novou Guineou, cestovatele Rudolfa Švaříčka, která začíná v prostorách sálu B. Bakaly již 24. 11., Bránou recyklace, kterou dodal partner EKOFILMu společnost EKO-KOM, výstavami Ministerstva životního prostředí Moje magické místo a Národní parky a v neposlední řadě tematickou expozicí Odpady jsou zdroje, kterou zapůjčil hlavní partner EKOFILMu, společnost SITA.

Píseň moře, Samara, Landfill Harmonic, Gorily v mlze, Muž, který sázel stromy – to jsou jen některé filmy, které budou diváci moci spatřit na letošním MFF EKOFILM (Brno 3. – 5. 12.).

Na základě spolupráce se Student Agency poprvé nabízíme cestujícím RegioJet festivalovou ochutnávku – kolekci devíti filmů. Diváci tak mohou exkluzivně shlédnout čtveřici již dříve oceněných snímků: Uhlíkoví podvodníci (Dánsko 2013), Dunaj – Evropský Amazon, les, povodně a mráz (Rakousko 2012), Stopy války (Německo 2013), Vy už tady nebudete – ale my stále ano! (Německo 2012). Vedle toho se mohou těšit i na pětici filmů přihlášených do letošní mezinárodní soutěže: Na Mars (ČR 2014), Amchi (Turecko/Indie 2013), Učitel (Rusko 2014), Rovnováha (Itálie 2014) a Castillo a sumec (Brazílie 2014). Diváci mohou během festivalu dát hlas filmu, který je nejvíce zaujme. V rámci speciální festivalové akce FILM JUKE BOX pak bude vybrán film s nejvíce hlasy, který na slavnostním zakončení letošního ročníku festivalu dostane Cenu diváků. Navíc jeden z hlasujících získá jako odměnu dárkové předměty MFF EKOFILM a partnerů.

41. ročník MFF EKOFILM se ponese nejen ve znamení premiérových uvedení filmů s environmentální tématikou a ochranou kulturního a přírodního dědictví a s úplně novou dramaturgií, ale navštíví ho také celá řada významných osobností – porotci naší mezinárodní soutěže John Zerzan, Alice Parman, Francesco Aber, Johan W. Jongpier či Thomas Toiven. Besedovat budou návštěvníci s Václavem Bělohradským, Lacem Mikem (prezidentem festivalu), Hanou Liborovou a dalšími. Těšit se mohou také na ekotrh či koncert Jiřího Stivína.

„Letošní ročník EKOFILMu bude výjimečný a věříme, že i nejlepší ve své více než 40leté historii. Díky skvělým přihlášeným filmům, renomé poroty, odborné garanci nad doprovodným programem (katedra environmentálních studií FSS MU Brno), řadě významných spolupracovníků a podporovatelů (Město Brno, JMK, o. s. Lipka Brno, TIC Brno, MŠMT, UNESCO a různé dokumentární filmové festivaly) neujde pozornosti žádného čtenářsky a divácky atraktivního média,“ řekla mluvčí festivalu Blanka Kramolišová. „Samozřejmě se těšíme hlavně na diváky a srdečně je zveme do brněnských kin a sálů (Bakala, Scala, Art, Místodržitelský palác),“ dodala mluvčí.

Kontakt pro více informací:

Blanka Kramolišová

Tel.:+420 607 026 500

E-mail: press@ekofilm.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info