Vláda stanoví podmínky pro nového předsedu katastrálních úřadů

Vláda v pátek projedná podmínky výběrového řízení na předsedu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního (ČÚZK). Podle materiálu, který na zasedání kabinetu předloží ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), bude muset nový předseda například zažádat o bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, nebo ji už mít. 

Podle současného předsedy ČÚZK Karla Večeře je taková prověrka běžná i nyní, zvažuje, že se do výběrového řízení přihlásí. Výběr nového předsedy se musí uskutečnit kvůli novému služebnímu zákonu.

„Myslím si, že tady mohu ještě něco pozitivního udělat. Z tohoto pohledu se kloním k tomu, že bych ještě pár let ve funkci pracovat chtěl,“ řekl ČTK Večeře. Zda se do výběrového řízení skutečně zapojí, se předseda, který ve funkci působí od roku 2002, definitivně rozhodne až po vypsání řízení.

Nový předseda by měl ve funkci působit od začátku příštího roku. Bude muset mít magisterské vzdělání v programu zaměřeném na zeměměřictví, právo nebo geoinformatiku. Pokud byl v době Sametové revoluce dospělý, bude muset například předložit osvědčení, že nebyl agentem nebo informátorem Státní bezpečnosti. Účastník řízení by také měl v posledních pěti letech alespoň tři roky pracovat ve správním úřadu, územním samosprávném celku, instituci Evropské unie nebo mezinárodní organizaci.

Zdroj: ČTK

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info