Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 11. 2015

Marian Jurečka: Medovými snídaněmi pro děti podporujeme zdravé stravování, český med a včelařství

Med, máslo a chleba dostanou děti z mateřských škol a prvního stupně základních škol v rámci pilotního projektu nové kampaně „Medová snídaně.“ Akci připravilo Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Českým svazem včelařů. Cílem je propagace zdravého stravování, medu a včelařství.

SZPI zadržela zásilku sušených fíků s nebezpečným aflatoxinem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celním úřadem pro Středočeský kraj, pracoviště v Rudné nevpustila na trh zásilku zdraví nebezpečné potraviny: Sušené fíky (Turkish Figs with rice flour), původem z Turecka.

Vláda probere ekozemědělství, plány jsou podle ekologů bez ambic

Vláda v pátek projedná plán rozvoje ekologického zemědělství do roku 2020. Ten například počítá s tím, že by podíl biopotravin na celkové spotřebě potravin a nápojů měl do konce roku 2020 činit tři procenta. Tento podíl měla ČR podle plánu schváleného v roce 2010 přitom dosáhnout již letos, podle posledních dat je však pouhých 0,7 procenta.

Pěstební zásahy pomáhají smrkům odolat sněhu a větru

Výzkum dlouhodobého efektu výchovy smrkových porostů v různém věku prokázal, že pěstební opatření mají příznivý vliv na odolnost stromů vůči sněhu (zejména v mladých porostech) a větru (v porostech od středního věku).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info