Ondrášovka si v Bruselu stěžuje na Karlovarské minerální vody

Nápojářská firma Ondrášovka si stěžuje Evropské komisi na společnost Karlovarské minerální vody (KMV), kterou viní z dlouhodobého zneužívání dominantního postavení na trhu. Podle tiskového prohlášení Ondrášovky se stížnost týká výroby a prodeje stolových a minerálních vod na území Česka a Slovenska s přesahem na další země středoevropského regionu. KMV zatím o stížnosti nic nevědí.

S jakými argumenty chce Ondrášovka v Bruselu dosáhnout vítězství, její vedení neupřesnilo. "V této fázi šetření nemůže společnost Ondrášovka informovat o důkazech, které předložila Evropské komisi," uvádí se v prohlášení.

"O žádné takové stížnosti jsme nebyli vyrozuměni žádným orgánem, ani si od nás nikdo nevyžádal informace. Ke zneužívání dominantního postavení nedochází a nikdy nedocházelo. Považujeme to celé za nesmysl, a z toho, že stěžovatel okamžitě informoval média, aniž by mohl doložit údajné důkazy, usuzujeme, že hlavním cílem této "stížnosti" je vytvoření komunikační kauzy, nikoli nějaký verdikt evropských orgánů," sdělil ČTK mediální zástupce KMV Pavel Novák.

KMV jsou největším výrobcem minerálních a pramenitých vod ve střední Evropě. Skupina firem KMV zahrnuje jak samotné Karlovarské minerální vody, tak i českou společnost Poděbradka a firmy v Rakousku, na Slovensku a nově i v Maďarsku. V Česku pak KMV letos odkoupily většinový podíl i v Hanácké kyselce, kde byly zatím menšinovým akcionářem.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info