Souhrn událostí uplynulých dní – 20. – 22. 11. 2015

Ministerstvo otevře v příštím roce nové programy pro obnovu kulturního dědictví venkova i na zlepšení genetického potenciálu hospodářských zvířat

Vláda dnes schválila národní dotační programy zemědělství pro rok 2016. Ministerstvo zemědělství jejich prostřednictvím například pomůže zemědělcům likvidovat nebezpečné nákazy v chovech, obnovit venkovské zvoničky nebo postavit odpočinková místa. Celkem je ve státním rozpočtu na národní zemědělské programy připraveno 2,25 miliardy korun.

Sdružení pěstitelů: Ceny vánočních stromků i prodej se nezmění

Ceny vánočních stromků i jejich prodej zůstanou letos na loňské úrovni. Kvalitních stromků je v Česku dostatek, nabídka druhů i velikostí bude pestrá. Velkoobchodní ceny se nezvýšily, a proto se určitě nebudou zvyšovat ani v maloobchodě, není důvod proč by se mělo zdražovat, řekl ČTK místopředseda Sdružení pěstitelů vánočních stromků František Valdman.

Koná se Národní potravinová sbírka, v obchodech lze pomoci hladovým

V téměř 500 obchodech po celé republice se koná už třetí Národní potravinová sbírka. Lidé mohou nakoupit a následně darovat jídlo potřebným. Přímo v obchodech je od nich bude vybírat více než 2000 dobrovolníků v modrých zástěrách s logem projektu „Potraviny pomáhají“.

ČR a Vietnam se dohodly na společném boji proti nezákonnému obchodu s ohroženými druhy

Náměstek ministra životního prostředí Vladimír Dolejský spolu s náměstkem ministra zemědělství a rozvoje venkova Vietnamu Ha Cong Tuanem dnes na půdě Zoo Dvůr Králové podepsali Deklaraci o spolupráci v oblasti implementace úmluvy CITES.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info