Souhrn událostí uplynulého dne – 23. 11. 2015

Ministerstvo chce obnovit zelenou naftu i pro živočišnou výrobu

Ministerstvo zemědělství chce obnovit vratku spotřební daně za pohonné hmoty, tzv. zelenou naftu, i u živočišné výroby. Oficiální návrh však bude muset předložit ministerstvo financí, řekl ČTK ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) s tím, že návrh by měla na prosincovém zasedání projednat vláda.

V národní sbírce pro potřebné se letos vybralo 228 tun potravin

Během sobotního třetího ročníku Národní potravinové sbírky vybrali dobrovolníci 228 tun potravin, tedy o necelou třetinu více než loni. ČTK to sdělil organizátor Jakub Unger z platformy Byznys pro společnost. Do akce, ve které mohou lidé nakoupit a následně darovat potraviny potřebným, se letos zapojilo více než 470 obchodů v celé zemi.

Kvůli antibiotikům v medu skončila dozorčí rada Včelpa

Předsednictvo republikového výboru Českého svazu včelařů odvolalo dozorčí radu společnosti Včelpo, kterou vlastní. Společnost dávala do oběhu med s obsahem antibiotik, která se v EU nesmí podávat zvířatům. V prosinci se na sjezdu svazu zvolí i nové předsednictvo firmy, informoval dnes ČTK tajemník svazu Milan Petrů.

Ministerstvo zemědělství podporuje zájem mladých o přírodu a lesnictví

Zlepšit povědomí o významu lesů a lesnictví pro rozvoj společnosti je cílem soutěže Mladí lidé v evropských lesích (Young People in European Forests, YPEF) určené mladým od 13 do 19 let. Ti mají při soutěži také možnost diskutovat, spolupracovat a navazovat nové kontakty se svými evropskými vrstevníky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info