Nejlepší sedláci roku 2015 budou známi již ve středu 2. prosince!

I závěr letošního roku bude jako tradičně ve znamení slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Asociace soukromého zemědělství  ČR - Farma roku. Příznivci selského stavu se již po čtrnácté sjedou do metropole, aby se dozvěděli, jaké rodinné farmy oslovily odbornou porotu v roce 2015 a která z nich je ta vítězná. Stane se tak ve středu 2. prosince v 16.00 hodin v divadle ABC.

Také v průběhu letošního komponovaného večera bude široké zemědělské a nezemědělské veřejnosti prostřednictvím videoklipů představeno a poté vyhlášeno pět nominovaných farem, které byly hodnoceny odbornou komisí dle pěti kritérií, a to celkového vzhledu farmy, organizace práce, ekonomických výsledků, zamýšleného rozvoje a zapojení rodiny do chodu farmy. Čeká je zajímavá finanční odměna v hodnotě celkem 200.000 Kč.  

Soutěž rodinných farem z různých koutů republiky, s různorodou charakteristikou, strukturou či velikostí hospodářství, které prezentují svůj podnikatelský záměr, si za čtrnáct let svého trvání získala neuvěřitelnou oblibu. Přináší skutečné příběhy lidí, kteří dokázali téměř nemožné – za naprosto nerovných startovních podmínek začít soukromě hospodařit a ze socialistickou péčí zdevastovaných statků vybudovat prosperující farmy. Farmy, které oživily venkov, nabízejí řadu pracovních příležitostí, produkují kvalitní potraviny a pečují o krajinu. Dokládají, že kde je vůle, je i cesta. I díky nim se podařilo změnit pohled části veřejnosti na sedláky a vrátit rodinným farmám, jakožto nezastupitelné součásti českého zemědělství, vážnost.

Budou takové i letošní farmy? Nechme se překvapit!      

Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

Kontakt:

Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

tel.: 604 849 294

e-mail: sarka.gorgonova@asz.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info