Nejlepším nově otevřeným pivovarem se letos stal Antoš ve Slaném

V odborném hodnocení speciálního pivního časopisu Pivo, Bier & Ale zvítězil mezi nově otevřenými pivovary Pivovar Antoš Slaný. Nejlepším novým restauračním pivovarem byl ve 4. ročníku soutěže vyhlášen U Dobřenských v Praze. O vítězích soutěže dnes ČTK informoval šéfredaktor časopisu Pavel Borowiec. Letos se podle něj v Česku otevřelo přes 50 nových pivovarů.

Pivovar ve Slaném získal cenu podle Borowiece za schopnost přejít z malého restauračního pivovaru do výrobce, který pivo prodává dál, přičemž si udržel kvalitu moku. Nyní má pivovar výstav okolo 6000 hektolitrů.

Pivovar U Dobřenských získal ocenění za originalitu. Podle časopisu se místo naprosto odlišuje od letos otevřených pivovarů. Například nevaří ležák, ale pouze svrchně kvašené pivo typu Ale s bylinou kotvičníkem.

Časopis hodnotil i nejlepší nová piva. Novým výčepním pivem roku se stal Sklář 8° ze Cvikova, nejlepší novinku mezi ležáky vyrobil teplický Pivovar Monopol, speciál pak Pivovar Hostomice pod Brdy s Fabiánem 13°.

První tuzemský speciální časopis o pivě Pivo, Bier & Ale vychází od ledna roku 2011. Každý měsíc se vydá okolo 4500 kusů periodika a údajně se všechna čísla prodají, zejména ve speciálních prodejnách piva, které dnes nabízejí hlavně produkty z minipivovarů.

Autor: ČTK

www.ctk.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info