Souhrn událostí uplynulého dne – 8. 12. 2015

Zelená nafta poteče i do živočišné výroby

Vláda v pondělí souhlasila s návrhem Ministerstva zemědělství, aby se část spotřební daně z pohonných hmot vrátila i zemědělcům podnikajícím v živočišné výrobě. Zatím měli na vratku nárok pouze hospodáři, kteří naftu spotřebovali při péči o pole.

Živý vánoční stromek má téměř polovina Čechů, ukázal průzkum

Češi utratí za vánoční dárky pro rodinu nejčastěji do 5000 korun, ukázal průzkum pro Tesco. Více než osm procent dává pod stromeček finanční hotovost a pouze čtyři procenta lidí vyrábějí vánoční pozornosti vlastnoručně. Pokud jde o přátele, téměř třetina dotázaných jim dárky k Vánocům vůbec nekupuje.

Polsko ztratilo pozici největšího světového vývozce jablek

Vývoz jablek z Polska za poslední sezonu od loňské sklizně kvůli ruskému embargu klesl o 18 procent. Země tak ztratila pozici největšího světového vývozce tohoto ovoce a předstihly ji Spojené státy a Itálie. Napsal to dnes list Rzeczpospolita s odvoláním na polské i zahraniční statistické údaje.

Rybáři: Letošní sucho může snížit produkci ryb až o 15 procent

Letošní škody způsobené suchem můžou snížit tržní produkci českých ryb o deset až 15 procent, jak kvůli úhynům, tak kvůli menším přírůstkům. Na setkání s novináři to dnes odhadl viceprezident Rybářského sdružení ČR Ladislav Vacek. Celkové škody ještě nemá sdružení spočítané, jedná s ministerstvem zemědělství o případné kompenzaci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info