Zima přijde možná až po Vánocích

Ani v dalších dnech se nedočkáme výraznější změny počasí. Převládat bude velká oblačnost s občasnými srážkami. Sněžení by se mělo objevovat pouze v polohách nad 1000 metrů, v nížinách se bude s ohledem na teploty jednat o déšť. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Páteční ráno by mělo být mrazivé s teplotami mezi minus jedním a minus pěti stupni. Řidiče mohou potrápit mrznoucí mlhy. Přes den se dočkáme skoro jasné oblohy, která se však odpoledne zatáhne v souvislosti s přechodem studené fronty. Objevit by se mohly rovněž srážky.

V sobotu bude převládat oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Na horách by měly být srážky četnější, o sněžení by se však mělo jednat až v polohách nad 1000 metrů. Ranní minima poklesnou na tři až minus jeden stupeň, přes den se teploty vyšplhají k pěti až devíti stupňům. Pocitovou teplotu bude nicméně snižovat čerstvý vítr.

„Velmi podobné počasí nás čeká i v neděli. Opět se dočkáme zatažené oblohy, v nížinách ojediněle s deštěm,” konstatovala Honsová. Na horách by měly být srážky četnější, v polohách nad 1000 metrů se opět bude jednat o sněžení. Ráno budou teploty klesat k minus dvěma až dvěma stupňům, přes den se dostanou opět na pět až devět.

Rovněž začátek příštího týdne nabídne počasí s velkou oblačností, srážky by měly být opět četnější v horských oblastech, přičemž hranice sněžení se posune na 800 metrů nad mořem. Po ránu se budou teploty pohybovat mezi třemi a minus jedním stupněm, přes den budou kolísat mezi třemi a osmi stupni.

Žádnou výraznější změnu zatím modely neavizují až do Štědrého dne, dodala Honsová.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info