Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 12. 2015

Senát zřejmě schválí pokračování daňové podporu biopaliv

Pokračovaní daňové podpory biopaliv přinese novela, kterou Senát pravděpodobně schválí. Norma zavádí spotřební daň na některá vysokoprocentní biopaliva, ale zachovává jejich podporu. Novela také zpřísňuje podmínky pro přimíchávání biosložek do běžných pohonných hmot, budou muset být v každém litru paliva.

Družstvo Agricola mělo opět dobrou sklizeň námele pro výrobu léků

Letošní sklizeň námele v družstvu Agricola Bylany na Chrudimsku byla zhruba obdobná jako minulý rok, kdy ho firma dodala pro farmaceutické účely asi ze 400 hektarů plochy. Neovlivnilo ji ani dlouhodobé sucho, které v létě panovalo. V jiných letech ale byly výnosy často velmi rozdílné, většinou nižší, řekl ČTK místopředseda představenstva Vladimír Rubeš.

Úpravy podpory elektřiny od zemědělců budou čelit zamítnutí

Úpravy podpory elektřiny ze zemědělských podniků, jak je navrhla opoziční KSČM, budou čelit ve Sněmovně při závěrečném schvalování zamítnutí. Podle novely by podniky ve formě akciových společností, které vyrábějí i elektřinu, měly nárok na podporu bez podmínky známého vlastníka.

Moravskoslezský kraj trápí sucho, Olešná bude v únoru bez vody

Moravskoslezský kraj dál trápí extrémní sucho. Průtoky v řekách jsou nejnižší od roku 1953. Pokud se situace nezmění, koncem prosince bude tento mezník překonán a půjde už o největší sucho od počátku 20. století. Zásoby vody v přehradách jsou zatím dostatečné především na Opavsku a v Jeseníkách.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info