Celkem 8,7 miliardy korun pošlou do státního rozpočtu Lesy ČR a Budějovický Budvar

Tisková zpráva – Lesy ČR a Budějovický Budvar, zřizované nebo založené Ministerstvem zemědělství, převedou do státního rozpočtu 8,7 miliardy korun. Na dnešním jednání to schválila vláda. Lesy ČR poskytnou 8,2 miliardy, Budějovický Budvar 0,5 miliardy korun.

„Do státní kasy tak půjde o 1,4 miliardy korun více, než do ní šlo z těchto podniků loni, kdy Lesy převedly 6,5 miliardy a Budvar 800 milionů korun. Příspěvek pivovaru je nižší kvůli investicím. V součtu s roky 2014 a 2013, kdy začala platit novela zákona o státním podniku umožňující převody peněz ze státních firem do rozpočtu, je to 22 miliard na konto českého hospodářství,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Státní podnik Lesy ČR (LČR) za prvních devět měsíců letošního roku zvýšil hrubý zisk o 4,5 procenta na dosud nejvyšších 5,46 miliardy korun. Dosažený zisk Budějovického Budvaru činil loni před zdaněním 307,4 milionu korun. Zisku podnik dosáhl zejména díky historicky rekordnímu výstavu pivovaru v objemu zhruba 1,458 milionu hektolitrů piva, což je meziroční nárůst kolem 2,5 procenta.

Hynek Jordán

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info