Nové laboratoře a UČEBNY za 360 milionů Kč posílí výuku a výzkum na ČZU

Za účasti předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha, ministra zemědělství Mariana Jurečky a dalších vrcholných zástupců ministerstev školství, životního prostředí, České konference rektorů i Magistrátu hl. m. Prahy a vedení České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) bude ve středu 16. prosince ve 12.00 slavnostně otevřeno Mezifakultní centrum environmentálních věd II.

Objekt bude sloužit především Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a Fakultě životního prostředí (ČZU). Nové učebny, studovny, knihovny, laboratoře, přípravny, sbírky, ateliéry, sklady, pracoviště pedagogů se rozprostírají na ploše přes 5 500 m2. Nový objekt zahrnuje i podzemní garáže, zasedací místnosti a odpočinkové a komunikační koridory včetně zelené střechy.

Realizace trvala 13 měsíců a stála přibližně 320 milionů Kč. Dotací ve výši 260 milionů Kč se na projektu podílelo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Název nového centra je symbolický. Jednak jde již o druhé mezifakultní centrum, což dokládá dynamický rozvoj České zemědělské univerzity a také fakt, že důležité poznatky jsou dnes často získávány právě na pomezí různých oborů. Název ale také podtrhuje přidanou hodnotu jedinečného kampusu ČZU, který svojí koncepcí podporuje mezifakultní spolupráci s pozitivním přínosem pro celou společnost. Pro ilustraci spolu s MCEV II zahajuje svoji činnost také nově zbudované Mezifakultní centrum pokročilé analýzy zemědělských produktů, kde budou na přístrojích pořízených v rámci OP VaVpI prováděny špičkové analýzy různých typů zemědělských komodit.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2013 ČZU uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších v příslušné oborové kategorii a také získala prestižní ocenění ECTS Label.

Kontakt pro novináře: 

Mgr. Josef Beránek, tiskový mluvčí ČZU, +420 774 557 699; tiskove@czu.cz; www.czu.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info