Hasiči a policisté druhým dnem nahánějí stádo býků na Táborsku

V Borotíně na Táborsku se chovatelům za pomoci hasičů a policistů podařilo zahnat zpátky do ohrady asi 120 ze 180 býků, kteří utekli v úterý ráno. Nadále ale platí výstraha hasičů a policistů, kteří žádají občany, aby nevstupovali do lesa mezi Sudoměřicemi u Tábora, Střezimíří a Borotínem.

„Nikdo nemůže předpokládat, jak se tu budou býci pohybovat," varoval lidi mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Obyvatelé žijící v této lokalitě vyzval, aby si zabezpečili své pozemky i technické budovy. „Řidiči, kteří tudy budou projíždět, také musejí dbát zvýšené opatrnosti," dodal Doubek. Kdo uvidí volně pobíhajícího býka, může to nahlásit na tísňovou linku 112 nebo 158.

V úterý byla na místě zhruba padesátka hasičů. Dnes již nasazení nebude takové. „Na místě je 21 hasičů a několik policistů. Býci vytvořili malé stádo, které jsme lokalizovali v určité části lesa. Nebudeme les pročesávat celý. Vytvoříme rojnici a věříme, že býky pochytáme," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Na místě jsou profesionální hasiči z Tábora a dvě dobrovolné jednotky ze Sudoměřic u Tábora a z Borotína.

Autor: Alena Šatrová

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info