Lesníci zdarma rozvážejí do dětských domovů, nemocnic i azylových domů vánoční stromky dětem

Adventní dobročinný projekt Lesů ČR „Vánoční stromky dětem“ využilo 117 dětských zdravotnických a sociálních zařízení v celé České republice. Lesníci tak v tomto týdnu vybírají i rozvážejí 236 vánočních stromků. Vše zdarma.

Dětské domovy, léčebny, nemocnice a také azylové domy, které požádaly přes webovou aplikaci www.vanocnistromkydetem.cz o vánoční stromek, mohou chystat ozdoby i vánoční řetězy. Lesníci od pondělí 14. prosince rozvážejí lesní stromky, které v českých a moravských státních lesích vybrali pro dětské klienty a pacienty. „Stromky jsme darovali dětem v různých zařízeních i v loňském roce. Proto jsme v dobročinném projektu pokračovali,“ vysvětlil záměr podniku generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Největší zájem byl na Teplicku, kde si 16 zařízení požádalo o 29 stromků. Dále mají napilno lesníci na Frýdecko-Místecku, kteří na 16 adres rozváží 28 stromků, a také na Plzeňsku, kde míří 27 stromků na 12 míst.

V Hradci Králové 16. prosince 2015

  • Mgr. Eva Jouklová
  • Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.
  • Tel.: 725 257 900
  • E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info