Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 12. 2015

Tržby farmářským trhům letos nejspíš vzrostou až o 15 procent

Asociaci farmářských tržišť, která sdružuje trhy na řadě míst Prahy a v dalších městech, letos vzrostou tržby o deset až 15 procent. ČTK to řekl předseda asociace Jiří Sedláček. Další údaje ohledně celkových tržeb však neuvedl. Příkladem je podle něho tržiště v Plzni, kde se meziročně zvýšil obrat o 15 procent, tedy asi o dva miliony korun.

Škody za letošní sucho odhadli zemědělci na 2,6 miliardy korun

Zájmové svazy v zemědělství odhadly škody způsobené letošním suchem na 2,6 miliardy korun, zatímco ministerstvo zemědělství vyčíslilo škody zatím na 1,2 miliardy korun. ČTK to dnes řekl prezident Agrární komory Miroslav Toman. Podle ministerstva není ale sčítání škod ještě hotové.

Sněmovna schválila rozpočet SZIF na příští rok

Sněmovna dnes schválila rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu na příští rok. Fond by měl hospodařit s rozpočtem 37,2 miliardy korun, což je meziročně o 2,5 miliardy Kč méně. Z toho 31,3 miliardy bude pocházet z peněz EU, zbytek ze státního rozpočtu.

Sněmovna schválila dotační programy v zemědělství na příští rok

Sněmovna dnes schválila národní dotační programy pro zemědělce na příští rok. Půjde na ně 2,25 miliardy korun, což je proti letošním schváleným programům o 680 milionů korun víc. Největší část národních dotací v posledních letech směřuje na takzvaný nákazový fond pro chovatele hospodářských zvířat, v příštím roce by mělo jít o 1,1 miliardy korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info