Souhrn událostí uplynulého dne – 21. 12. 2015

Proti zabíjení ryb na Vánoce protestovalo v Praze 30 lidí

Proti krutému zabíjení ryb o vánočních svátcích protestovalo na pražském Andělu zhruba 30 aktivistů z mezinárodního hnutí 269 Life. Oblečení v bílých ochranných oděvech polepených hesly drželi v rukou kapří vnitřnosti a kolemjdoucím nabízeli podpis petice proti tradici zabíjení kaprů. Vybízeli také k návštěvě veganské restaurace.

Jurečka chce uvolnit pravidla zabijaček. Výslužka bude i pro sousedy

Ministerstvo zemědělství chce změnit podmínky domácích zabíjaček. Nově by chovatel mohl jitrnicemi, jelity či ovarem podarovat i sousedy a další blízké, nejen členy své domácnosti. Podle provozovatelů jatek to povede ke vzniku černého trhu s nekontrolovaným masem. Změna je součástí novely veterinárního zákona, kterou by podle mistra zemědělství Mariana Jurečky (KDU - ČSL) mohla vláda projednat do konce ledna 2016.

Země WTO se dohodly na ukončení dotací zemědělského vývozu

Světová obchodní organizace (WTO) se dohodla na zrušení dotací pro vývoz zemědělského zboží. Organizace sdružující 162 států uvedla, že opatření má pomoci především zemědělcům v nejchudších členských zemích. Usnadní toti

„Česká potravina“ bude skutečně česká. Ministerstvo zemědělství prosadilo na vládě změnu zákona

Podmínky pro to, kdy smí výrobce označit potravinu za opravdu českou, přesně stanoví novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích, kterou dnes schválila vláda. Ministerstvo zemědělství v zákoně navrhlo i další změny, které zejména zlepší informovanost spotřebitelů. Novela také přejímá evropskou legislativu do české.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info