Na jižní Moravě začala sklizeň hroznů pro ledové víno
04.01.2016 | ČTK
Někteří vinaři v Jihomoravském kraji začali se sběrem hroznů pro výrobu ledového vína, které se vyznačuje vysokým obsahem cukru. U těchto hroznů je potřeba, aby byly před sběrem alespoň dva dny na vinici v teplotě minus sedm stupňů Celsia.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Sklizeň obilovin v Plzeňském kraji klesla kvůli menším objemům pšenice a ječmene (19.04.2025)
- Budějovickému Budvaru loni stouply tržby o více než osm pct na 3,67 mld. Kč (18.04.2025)
- Lidem se vrací nákupní apetit. Jsou vybíravější a chtějí kvalitní potraviny (18.04.2025)
- Zemědělské školy by měly zpřísnit hygienická pravidla při výuce v chovech (18.04.2025)
- Program ZEMĚ II: Zemědělský výzkum se zaměří na moderní technologie, udržitelné hospodaření a přípravu na klimatickou změnu (17.04.2025)
- Prouza: Zdražování potravin způsobují hlavně rostoucí ceny od dodavatelů (17.04.2025)
- Celosvětová spotřeba vína byla loni nejslabší za více než 60 let (17.04.2025)
- Dva druhy českých lišejníků by mohly růst i na Marsu, naznačil výzkum (17.04.2025)
- Na spolufinancování celoevropských projektů LIFE vyčlenilo MŽP 100 milionů korun. Zájemci se mohou hlásit o podporu na projektovou dokumentaci nebo spolufinancování projektu (17.04.2025)