Souhrn událostí uplynulého dne – 9. 2. 2016

Vodní erozí je ohroženo 67 pct. zemědělské půdy ČR

Vodní erozí je ohroženo až 67 procent zemědělské půdy. V nejohroženějších kategoriích je 35 procent území ČR. Uvádí to ministerstvo zemědělství (MZe) v aktuální situační a výhledové zprávě. Podle poslední obdobné zprávyz roku 2012 bylo vodní erozí ohroženo 50 procent zemědělské půdy.

Příjem žádostí na mimořádnou podporu chovatelům prasnic a dojnic ukončen

O mimořádnou jednorázovou podporu na prasnice a dojnice byl velký zájem. Vyplývá to z počtu žádostí, které Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) jako jejich administrátor obdržel. Příjem žádostí skončil 31. ledna 2016, celkem jich bylo přijato téměř 2 400.

MŽP podpoří obce, které jsou aktivní ve zlepšování životního prostředí

Lukavec u Litoměřic, Slavkov v okrese Opava a obec Ždánice z Hodonínska získají na své projekty dotaci v rámci soutěže Zelená stuha. Ministr životního prostředí Richard Brabec schválil příspěvek třem obcím, které uspěly v soutěži „Vesnice roku 2014“ a navíc v krajském kole získaly ocenění Zelená stuha.

V roce 2015 pokračoval pozitivní trend agrárního zahraničního obchodu ČR

Český statistický úřad dnes zveřejnil první výsledky agrárního zahraničního obchodu (AZO) ČR za rok 2015, které dokládají, že pozitivní trendy započaté v roce 2012 se podařilo udržet i v uplynulém roce a smazat další část jeho záporného salda.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info