Souhrn událostí uplynulého dne – 11.2. 2016

Skládkování je v 21. století nemorální, říká šéf odboru odpadů

Zákaz skládkování, vyšší třídění odpadků a vznik nových firem by měly zvýšit zaměstnanost ve všech regionech v Česku. Je o tom přesvědčen ředitel odboru odpadů na ministerstvu životního prostředí Jaromír Manhart.

                

Pozitivní trend našeho zemědělského zahraničního obchodu pokračuje: Loni vzrostl jeho obrat a přitom se významně snížilo saldo

Agrární zahraniční obchod loni vzrostl na historické maximum. Jeho obrat stoupnul z 380 miliard korun v roce 2014 na 420 miliard v roce 2015. Znamením dobré kondice českého zemědělství je také údaj o postupně klesajícím saldu, které loni dosáhlo záporné hodnoty 18, 4 miliardy, zatímco rok před tím to bylo ještě více než mínus 19,7 miliardy korun.

 

O med z Kuby je ve světě zájem, země jej vyváží více než cukru či kávy

Kubu proslavily mimo jiné doutníky, káva či rum, nyní se mezi její významné exportní produkty může zařadit med. Hodnota jeho roční produkce přesáhla 23 milionů dolarů (553 milionů korun) a z hlediska exportu je výnosnější než cukr a káva.

 

České traktory slaví úspěchy v Ghaně, nečekaně se osvědčily při sklizni rýže

Středočeské firmě Knights se podařilo proniknout do západoafrické Ghany s unikátním kompaktním traktorem na sklízení rýže. Dosud tam dodala 250 kusů a další stovku vyexpeduje letos. Český stroj si v lednu vyzkoušel i ghanský prezident a označil ho za jeden z prostředků, který má zemi pomoci dosáhnout soběstačnosti v pěstování rýže.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info