Souhrn událostí uplynulého dne – 18.4. 2016

Vláda schválila zelenou naftu pro zemědělce s živočišnou výrobou

Zavedení vratky na spotřební daň z pohonných hmot pro zemědělce s živočišnou výrobou, tzv. zelenou naftu, dnes schválila vláda. Na twitteru o tom informoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Stát to vyjde na zhruba 385 milionů korun ročně.

Česko září čistotou. O víkendu jej uklidili desetitisíce dobrovolníků.

O víkendu proběhla hlavní vlna úklidů v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko. Do 1 570 místních úklidů černých skládek a pohozeného odpadu se zapojilo okolo 65 000 dobrovolníků. Českou republiku se jim podařilo zbavit 1 600 tun odpadu.

V Třeboni vylovili více ryb, ale tržby rybářství klesly

Rybářství Třeboň loni zvýšilo výlov ryb o dvě procenta na 3337 tun. Rostl i prodej. Na tržby a zisk to ale mělo opačný efekt. Tržby klesly o necelé procento na 130 milionů, což je nejméně za poslední čtyři roky, čistý zisk pak dokonce o třicet procent na zhruba 19 milionů korun.

Ministerstvo zemědělství zveřejnilo zásady, kterými se stanovují podmínky pro dotace na zmírnění škod způsobených suchem

Žadatelé o dotace na zmírnění škod, které loni v květnu až říjnu způsobilo sucho na zemědělských plodinách a lesních školkách, se mohou na webu Ministerstva zemědělství seznámit se zásadami, kterými se stanovují podmínky pro poskytování této podpory.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info