Ministr Jurečka jednal se svým kurdským kolegou o pomoci v oblasti zemědělství a navštívil uprchlický tábor v Erbílu

Tisková zpráva – Pomoc v oblasti zemědělství, potravinářství, lesnictví či vodohospodářství byla předmětem jednání ministra zemědělství Mariana Jurečky s ministrem zemědělství a vodních zdrojů Kurdské regionální vlády Abdulstarem Madžídem v Erbílu. Ministr Jurečka se setkal také s představiteli samosprávy, arcibiskupem syrské katolické církve Johannou Petrosem Mušem a zástupci dalších křesťanských církví a jezidů.

„O situaci v Iráku, o otázce Kurdů, bezpečnosti a situaci uprchlíků se hodně hovoří. A protože mě můj kurdský kolega, ministr Abdulstar Madžíd, do tohoto regionu pozval, rozhodl jsem se toto pozvání využít pro alespoň krátkou návštěvu. Z jednání s ministrem a jeho kolegy vyplynulo, že potřebují naše zkušenosti z oblasti zemědělství, potravinářství, lesnictví, vodohospodářství nebo ze zásobování pitnou vodou,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

S arcibiskupem syrské katolické církve Johannou Petrosem Mušem ministr Jurečka v Erbílu hovořil o situaci křesťanů v Mosulu, Kirkúku a Erbílu a také v uprchlických táborech. V Duhoku, kde je nyní 70 tisíc křesťanských rodin vyhnaných z provincie Ninive, se Marian Jurečka setkal se zástupci křesťanských církví, a to chaldejské katolické, chaldejské ortodoxní, syrské ortodoxní a arménské. Na závěr návštěvy navštívil uprchlický tábor v Erbílu.

Tiskové oddělení Ministerstva zemědělství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info