SVS vrátila zpět do Polska zásilku masa kvůli nedostatkům ve značení a dokladech

Státní veterinární správa (SVS) na základě kontroly dovozu provedené spolu s Celní správou České republiky v noci z 25. na 26. dubna na hraničním přechodě v Harrachově vrátila zpět do země původu zásilku bezmála sedmi tun drůbežího a hovězího masa z Polska určeného celkem čtyřem českým odběratelům. Důvodem byly nedostatky ve značení masa a v průvodních dokladech.

Během akce bylo zkontrolováno i druhé vozidlo vezoucí 3,8 tuny vepřového, drůbežího a hovězího masa pro dva tuzemské subjekty. Zásilky a dokumenty byly v tomto případě v pořádku. Bylo však zjištěno, že příchod zboží nebyl dopředu nahlášen tak, jak ukládá dovozci platná legislativa. SVS případ dále došetřuje.

SVS od začátku roku zjistila závady u 6,5 procent z více než 1550 kontrol zaměřených na potraviny živočišného původu ze zahraničí, provedených v místě určení zásilky. Tři čtvrtiny závad se týkaly případů, v nichž dovozce nenahlásil příchod zásilky tak, jak mu ukládá legislativa. Zjištěny byly ale i závažnější prohřešky, jako je klamání spotřebitele či přítomnost patogenního mikroorganismu.

Mgr. Petr Pejchaltiskový mluvčí SVS

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info