V Pardubickém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 123 produktů od 33 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 48 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas.

Výrobky hodnotily dvě 7členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

STAROČESKÉ HOVĚZÍ

Jatka Lanškroun, s r.o.

2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

SRNČÍ KLOBÁSA

UZENINY KOŘÍNEK s.r.o.

3.

Sýry včetně tvarohu

CHOCEŇSKÝ TVAROH JEMNÝ 250 g

Choceňská mlékárna s.r.o.

4.

Mléčné výrobky ostatní

Nevyhlášeno

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

KVASOVÝ BOCHNÍK CIBULOVÝ

Mgr. Tomáš Kroulík

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

VĚTRNÍK 50 g

SMÉKALOVO PEKAŘSTVÍ spol. s r.o.

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

RYCHTÁŘ GRUNT

Pivovar Rychtář a.s.

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

DŽEM MERUŇKY S LEVANDULÍ

Michaela Naumecová

9.

Ostatní

HOUSKOVÝ KNEDLÍK 600 g

KNEDLÍKY KADAVÝ, spol. s r.o.

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 Ing. Kateřina Papíková, Lukáš Vacek - F E S T I N G s.r.o.

Mobil: +420 603 555 525, +420 602 252 242 E-mail: regionalnipotravina@festinghk.cz 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info